IMPORTANT! Pentru a imbunătăţi relatia cu tine si pentru analiza traficului, site-ul nostru foloseşte cookie-uri (eng. cookies).

Pentru mai multe detalii privind Politica de Confidentialitate si DGPR apasa aici . Daca esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] inchide acest avertisment.


De ce e important sa alegi un girofar auto de culoarea corecta?

Conform legislatiei in vigoare girofarurile rosii sunt rezervate masinilor de politie si de pompieri, cele albastre pentru diverse servicii publice (politie, ambulanta, ANAF etc.) în vreme ce pe masinile particulare nu poate fi montat decât un girofar galben în situatii bine precizate de lege, care au legatura in general cu siguranta traficului: transporturi speciale, deszapeziri etc.

Fiecare tip de girofar, în functie de culoarea sa, creeaza diverse obligatii mai mult sau mai putin imperative participantilor la trafic.

Este strict interzisa utilizarea unui girofar rosu sau albastru pe alte masni decât cele prevazute de lege, în timp ce pentru girofarul galben e nevoie de autorizatie legala. Pentru situatii particulare, în afara traficului, nu exista reglementari legale.