IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine si pentru analiza traficului site-ul nostru foloseşte cookie-uri (eng. cookies).

Pentru mai multe detalii privind Politica de Confidentialitate si DGPR apasă aici . Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.


De ce e important să alegi un girofar auto de culoarea corectă?

Conform legislaÈ›iei în vigoare girofarurile roÈ™ii sunt rezervate maÈ™inilor de poliÈ›ie È™i de pompieri, cele albastre pentru diverse servicii publice (poliÈ›ie, ambulanță, ANAF etc.) în vreme ce pe maÈ™inile particulare nu poate fi montat decât un girofar galben în situaÈ›ii bine precizate de lege, care au legătură în general cu siguranÈ›a traficului: transporturi speciale, deszăpeziri etc.

Fiecare tip de girofar, în funcÈ›ie de culoarea sa, creează diverse obligaÈ›ii mai mult sau mai puÈ›in imperative participanÈ›ilor la trafic.

Este strict interzisă utilizarea unui girofar roÈ™u sau albastru pe alte maÈ™ini decât cele prevăzute de lege, în timp ce pentru girofarul galben e nevoie de autorizaÈ›ie legală. Pentru situaÈ›ii particulare, în afara traficului, nu există reglementări legale.